Cosmogolem Kessel-Lo

Cosmogolem Kessel-Lo - 2023


Een cosmogolem in Monte Rosa: een grote houten reus waar kinderen zorgen en dromen aan kunnen toevertrouwen. Hij heeft een groot hoofd om je eraan te herinneren dat gedachten vrij zijn.  Een groot lijf om alle dromen, verdrietjes, angsten, … van kinderen een veilige plek te geven. Een open hart voor anderen. Grote handen die beschermen en steunen als je het moeilijk hebt. Grote voeten die warmte en hoop brengen waar het nodig is. Klik hier voor meer info.


Deze is toegankelijk voor iederen (de kinderen van de school van Boven-Lo, de leden van de scouts, de ganse buurt en alle voorbijgangers). VZW Ijzerenberg zorgde voor de nodige financiële middelen (voor onder andere de aankoop van de materialen) en een grote groep vrijwilligers heeft hem gebouwd! Zo fijn! Dank je wel vrijwilligers en VZW Ijzerenberg!


Zondag 4 juni 2023 was het zo ver. De cosmogolem kreeg zijn eigen plekje op het domein en werd door een heel aantal mensen, waaronder kunstenaar Koen Vanmechelen, bedenker van het concept van de cosmogolem en bezieler van LABIOMISTA, verwelkomd. Onder een stralende zon werd het glas geheven en de eerste dromen, wensen, ... van enkele kinderen verdwenen in het hart van de reus.


Ook RobTV maakte een reportage over de inhuldiging van de cosmogolem. 


Voor meer nieuwtjes over de cosmogolem(s) kan je op de volgende Facebookpagina terecht.  


Hieronder vindt u updates van het project.


4 Juni 2023

4 Mei 2023

28 April 2023