Leefgroep Slick '87 - Kessel-Lo

Werking

 

TCK (trainingcentrum voor kamerbewoning)

Wij zijn een studiowerking, wat betekent dat we 9 studio’s ter beschikking hebben waar jongeren vanaf 17 jaar kunnen oefenen in het “zelfstandig” wonen. Je krijgt een eigen budget om voor jezelf te zorgen (koken, onderhoud, boodschappen, ….).  De wet zegt dat je volwassen bent op 18 jaar en wij willen je nu al op die manier behandelen: dat betekent dat we van jou een jongvolwassen houding verwachten.  Daarom zijn er weinig richtlijnen in Slick.  Degene die we hebben zijn vooral een vertaling van de ‘men’-gedachte: wat kan en mag men verwachten van een 17-jarige?  Sommige richtlijnen zijn gemaakt om het samenleven in de groep aangenaam te houden.


We proberen dit alles in een open en ondersteunende houding te begeleiden.  We gaan in kaart brengen wat je al kan, wat lukt en welke zorgen er nog zijn. Wij zijn tijdelijk om je te coachen, dus zoeken we in en met jouw context naar mensen die deze rol kunnen overnemen. Bij zaken die goed lopen gaan we supporteren om het vol te houden.  Loopt het wat minder, gaan we zoeken naar wat je nodig hebt én waar of bij wie je hiervoor terecht kan.


Elke jongere krijgt een individuele begeleid(st)er (IB) toegewezen: hij/zij is het eerste aanspreekpunt voor alle zaken betreft je studiowonen, je school.  Je IB doet ook de gesprekken met je context.

 

CBAW (contextbegeleiding in functie van autonoom wonen)

Jongeren kunnen vanuit het TCK doorstromen naar CBAW: dit betekent dat je een studio huurt op eigen naam in een straal van +/- 20 km van Leuven.  Wij begeleiden je dan verder bij alle praktische en administratieve zaken. 


Indien je nog geen inkomsten hebt uit werk, zal het OCMW je financieel ondersteunen. Uit je verblijf in de studiowerking weet je ondertussen ook wat en wie je nodig hebt om je goed te voelen, daarin gaan we je ook verder steunen.


Slick biedt ook één module CB SOFS aan.

Wie, wat, waar?

 

  • Teamcoördinator: Roger Van Meeuwen

  • psychpedagogisch stafmedewerker: Marlies de Werd
  • Slick bevindt zich in het hoofdgebouw van Monte Rosa. Heidebergstraat 249C, 3010 Kessel-Lo