9 juni 2024

Dag van de Cosmogolem


Om de aanwezigheid van de Cosmogolem op de Boven-lo te vieren kwam de buurt, de school en Monte Rosa op zondagnamiddag 8 juni samen om gezellig bij te praten met een drankje en een hapje. Als verrassing kwam percussiegroep Barabanda optreden. Het weer was zalig, de sfeer geweldig.
7 juni 2024

Personeelsfeest in 't Balanske Sint-Joris-Winge


Een heuse Tropical Party met barbecue, cocktails, dessertenbuffet en dans. Op een avond deze keer en niet zoals gewoonlijk tijdens de dag. Zo leer je je collega's eens op een andere manier kennen...

Met dank aan de mensen van het feestcomité. Het was geweldig!
14 mei 2024

Jaarlijkse uitstap ploeg logistiek/administratie/Technische Dienst


Op dinsdag 14 mei ging de ploeg adm/log/TD op uitstap naar Antwerpen. 's Morgens wandelden ze ondergronds in de Antwerpse riolen en 's middags werd er getafeld in een lokale bistro.

En stinken!

De riolen, niet de bistro.
18 januari 2024

Nieuwjaarsreceptie medewerkers en vrijwilligers


't Was heel gezellig op de nieuwjaarsreceptie in Kessel-lo. Daar hebben de warme wafels en pannenkoeken zeker toe bijgedragen.
november 2023

Stad Leuven schenkt auto om kwetsbare

jongeren te leren rijden


Kwetsbare jongeren aan een rijbewijs helpen, dat is het doel van 2GO Leuven, een buddyproject van Monte Rosa, Arktos en 2GO vzw met steun van de stad Leuven. De stad schenkt het project nu ook een personenwagen waarmee jongeren onder begeleiding van een rijbuddy leren rijden.


https://www.robtv.be/nieuws/stad-leuven-schenkt-auto-aan-vzw-2go-om-jongeren-uit-kwetsbare-gezinnen-aan-rijbewijs-te-helpen-160808november 2023

Bremtkermis schenkt € 3000!


Al vele jaren krijgen we een deel van de opbrengst van Bremtkermis in Lovenjoel.

Dit jaar wel € 3000.

Hartelijk dank!


oktober 2023

APV oktober 2023


Een boeiende Algemene PersoneelsVergadering zowel in Kessel-lo en Herent als in Deurne, bijna volledig in het kader van evenwicht werklast-draagkracht en deconnectie.


oktober 2023

Erat vzw schenkt € 300!


De jongeren van Erat vzw hebben pannenkoeken gebakken en verkocht ten voordele van Monte Rosa. Ze hebben een mooie som van 300 euro geschonken.

Dank je wel!


11 september 2023

Speciale kinderdag Arthur Dewit


 Het Leuvense Verbond der Jaartallen nodigde onze kinderen en die van andere organisaties uit voor een bezoek aan Leuven Kermis. Elke organisatie ontvangt € 500 om dat bezoek te bekostigen. Dat doen ze al 46 jaar! Zo krijgen ongeveer 400 kinderen de kans om de kermis te bezoeken.

Heel hard bedankt 'mannen van 't jaar'!!


13
JUNI '23

Team Admin, Logistiek en Technische Dienst naar Planckendael


We hadden geen mooiere dag kunnen uitkiezen om met de collega's van de administratie, logistiek en de technische dienst een bezoekje te brengen aan de zoo van Planckendael in Muizen.


Onder een stralende zon (jaja we waren goed ingesmeerd) konden we genieten van de verschillende dieren die je terugvindt in Afrika, Azië, ...


Na het bezoek stond er nog een heerlijk wokbuffet voor ons klaar.


Het deed ons allemaal deugd.

12
JUNI '23

Beleidsdag


Ieder half jaar komen de mensen van het beleid en bestuursleden van Monte Rosa samen om dieper in te gaan op enkele topics die onze organisatie aanbelangen. Maandag 12 juni stonden onder andere volgende punten geagendeerd om van gedachte te wisselen:

 1. Beslisboom helder hebben en helder houden
 2. Organogram en details ter verandering
 3. Stappenplan rond vertrek Muriel ikv pensioen
 4. Vergaderingen structuren directie en beleidslijn


9
JUNI '23

Personeelsdag in Boortmeerbeek


Vrijdag 9 juni 2023 trokken we er met alle collega's op uit richting Boortmeerbeek voor onze jaarlijkse personeelsdag. 

Na een welkomstdrankje en -hapje kregen de medewerkers van Deurne, Herent en Kessel-Lo een interactieve kwis voorgeschoteld.

Na heel wat denk- en doe-opdrachten stond er een heerlijk pizzabuffet voor ons klaar en konden we deze prachtige dag afsluiten met een verfrissend ijsje.


Meer moet dat niet zijn!


4
JUNI '23

Hij staat er ... en hij is PRACHTIG!

Zondag 4 juni 2023 was het zo ver. Onze cosmogolem kreeg zijn eigen plaatsje in het domein te Kessel-Lo en werd door een heel aantal mensen, waaronder kunstenaar Koen Vanmechelen, bedenker van het concept van de cosmogolem en bezieler van LABIOMISTA, verwelkomd.


VZW Ijzerenberg zorgde voor de nodige financiële middelen (voor onder andere de aankoop van de materialen) en een grote groep vrijwilligers heeft hem gebouwd!


Zo fijn! Dank je wel vrijwilligers en VZW Ijzerenberg!


Meer info en foto's vind je hier.

26
MEI '23

Teambuildingsdag AG Insurance bij Monte Rosa


Vrijdag 26 mei mochten wij een aantal mensen van AG ontvangen voor hun teambuildingdag.


Zij staken de handen uit de mouwen en hielpen ons met het (her)aanleggen van de paden in dolomiet in het domein te Kessel-Lo


Duizendmaal dank AG Insurance voor jullie hulp en enthousiasme!11
APR '23

De naam Monte Rosa vzw wordt misbruikt om fondsen te werven


De naam Monte Rosa vzw wordt misbruikt om fondsen te werven


Blijkbaar gaan er ‘vrijwilligers’ rond in de regio Kessel-Lo om, in naam van junior vzw, fondsen in te zamelen voor Monte Rosa vzw.


Uit navraag bij juniorvzw blijkt ditniette kloppen. Monte Rosa is hen niet bekend en momenteel doen zij geen actie in Kessel-Lo en omstreken.De mensen die daar mee zouden bezig zijn,zijn geen vrijwilligers van vzw Junior.


Indien deze "vrijwilligers", die de naam van Junior vzw en Monte Rosa vzw gebruiken, bij u zouden langskomen om fondsen in te zamelen, gelieve de politie te verwittigen.

14
MAA '23

Algemene Personeelsvergadering Herent en Kessel-Lo


Op dinsdag 13 maart hadden we onze eerste Algemene Personeelsvergadering van 2023. Deze keer vormde de kerk van de Boven-Lo het unieke decor voor onze bijeenkomst. Opnieuw was het een combinatie van het delen van algemene informatie en daarnaast interactief zijn met mekaar. Volgende thema's kwamen aan bod:


  • Ideetjes rond de permanentieregeling ……?
  • Terugblik op vorig jaar en vooruitblik op 2023

  • Wat na het pensioen van Muriel
  • Bandbreedte

  • Betrekken gebruikers: wie wat en hoe

  • Voorstelling van onze kunstwerkpartner

01
MAA '23

10 jaar niet-indexering van werkingsmiddelen drukt op budget


Zoals iedereen weet, zijn prijzen van zo goed als alles al jaren enorm toegenomen, nog extremer sinds eind 2021. Ook de huidige noden van en de verwachtingen naar de sector toe genereren heel wat extra kosten (ICT, meer dienstverplaatsingen, milieuverwachtingen, …).

Daar staat echter tegenover dat de ontvangsten voor de werking van Monte Rosa vzw (en alle andere voorzieningen uit onze sector) niet mee werd aangepast aan deze inflatie. Dit wil dus zeggen dat onze inkomsten gelijk zijn gebleven terwijl onze uitgaven serieus toenemen. We kunnen dus minder kopen dan vroeger en zijn genoodzaakt om te besparen op personeelsmiddelen om de meest essentiële zaken te bekostigen.

Jammer genoeg moeten wij vaststellen dat het niet indexeren van onze middelen al gestart is in 2010 (na een beslissing van de Vlaamse Regering).

 

Laat dit echter niet het enige zijn, want sinds 2010 zijn er daar bovenop ook nog eens een aantal besparingen doorgevoerd door de Vlaamse overheid.

 

Concreet voorbeeld

 

Stel dat wij in 2009 voor onze werking 100€ ontvingen, dan zou dit vandaag in principe 132€ moeten zijn (bij normale indexering en zonder extra besparingen). De realiteit is spijtig genoeg anders: Vandaag ontvangen wij echter slechts 90€ à 95€.

 

U zal dus wel begrijpen dat het voor Monte Rosa niet makkelijk is om al onze werkingskosten (voeding, kleding, energie, IT, bouwkosten, …) te kunnen blijven financieren. Deze situatie wordt daarom ook constant onder de aandacht gebracht bij de politiek door de voorzieningen en de overkoepelende federatie, Het Vlaams Welzijnsverbond.

 

Wij hopen alleszins dat de indexatiestop snel wordt aangepast waardoor wij wat meer ademruimte krijgen.

23
JAN '23

Verhuis meubelen


Maandag 23 januari 2023 werden de meubelen die wij ontvingen van DXC (via CBRE) opgehaald vanuit de stockageruimte en verdeeld over de verschillende gebouwen in Kessel-Lo, Herent en Deurne.

Langs deze weg willen we de mensen van DXC en CBRE nog een keertje bedanken voor het schenken van deze goederen.

10
JAN '23

Nieuwjaarsfeest De Vlieger


Het nieuwe jaar werd ook in onze afdeling De Vlieger (Deurne) passend ingeluid met een onvergetelijk nieuwjaarsfeest.

Naast het overheerlijke eten en de deugddoende dranken, organiseerden we ook een heuse Secret Santa. Voor zij die hier nog niet mee vertrouwd zijn, leggen we het graag even uit. Iedereen krijgt een naam van een collega waarvoor je dan een cadeau koopt. Het is de bedoeling dat je een verrassing koopt voor je collega.

En of het een geslaagd feest was?! ABSOLUUT!

23
DEC '22

Positief inspectieverslag Slick '87


Dinsdag 29 november 2022 ontving ons TCK (trainingcentrum voor kamerbewoning) Slick '87 de mensen van Zorginspectie Vlaanderen voor de inspectie “Jeugdhulp overgang naar volwassenheid”. Er werd zowel gesproken met de jongeren zelf, begeleiding als stafmederwerkers.

Met fierheid kunnen wij melden dat wij een postief verslag ontvingen waarop de medewerkers van Slick '87 terecht trots mogen op zijn. Ze verdienen de waardering die erin te lezen is!


Lees hier het volledig verslag

22
NOV '22

Algemene Personeelsvergadering Deurne


Net zoals in Herent en Kessel-Lo werd er ook in Deurne een algemene personeelsvergadering gehouden waarbij dezelfde thema's aan bod kwamen.

Hierbij werd ook geluisterd naar eenieders mening en kwamen interessante ideëen naar boven.

28
OKT '22

Algemene Personeelsvergadering Herent en Kessel-Lo


Op donderdag 28 oktober 2022 vond de 2de Algemene Personeelsvergadering van 2022 plaats. Het personeel van Herent en Kessel-Lo verzamelde onder een stralende zon in Kessel-Lo. Afwisselend met enkele leuke en ludieke intermezzo's kwamen er een aantal inhoudelijke thema's aan bod waarbij de mening van eenieder werd gevraagd. We denken hierbij aan:

 • Feedback omtrent het nieuwe organogram
 • Een alternatief permanentiesysteem
 • Bevindingen rond de 5 strategische doelen
 • De nieuwe website met het daarbijhorende nieuw logo
 • Kunstwerk
 • Onze missie
 • Reconversie

21
SEP '22

Nieuwe foto's verbouwingswerken Herent en Kessel-Lo


De werkzaamheden in zowel Herent als Kessel-Lo gaan gestaag verder. Via onderstaande link kan u een nieuwe update zien van de status van de verbouwingen

Lees meer.

06 - 20

AUG '22

29 - 05

JULI - AUG '22

01 - 08

JULI '22

01 - 08

JULI '22

29

APR '22

Vliegervakantie Blankenberge - Leefgroep De Vlieger


kasteelvakantie Rochefort - Leefgroep DeNiZ 


Zomerkamp oostduinkerke - Leefgroep Herent

Zeevakantie Nieuwpoort - Leefgroep Denoek


Toneelstuk Alice in Wonderland

 

Op 13, 14 en 15 mei brachten Toneelvrienden de Lo de productie Alice in Wonderland van Lewis Carroll, in een regie van Nele Van den Ende.

Voor dit bijzonder theaterproject werkten Toneelvrienden de Lo samen met Monte Rosa.


De voorstellingen gingen door in Parochiezaal Bovenlo, Heidebergstraat 268 te Kessel-Lo, op vrijdag 13 mei 2022 (19u), zaterdag 14 mei 2022 (19u) en zondag 15 mei 2022 (15u).


Personeelsdag Monte Rosa

 

Onder een (hopelijk) stralende lentezon vond op vrijdag 29 April onze personeelsdag plaats. Alle teamleden van de verschillende vestigingen in Kesselo - Lo, Deurne en Herent ontmoeten elkaar die dag om te verbroederen.


Locatie: Monte Rosa Kessel-Lo

29 April 2022, 10:00 - 15:00


unsplash