Jongerengroep herent


Werking

 

Jongerengroep Herent is een leefgroep die verblijf aanbiedt voor negen jongeren tussen de 14 en 18 jaar. We bieden zeven kamers voor verblijf en twee studio’s voor kamertraining. In de leefgroep is er altijd (24/7) minstens één begeleider aanwezig, behalve tijdens het gesloten weekend, dat eens per drie weken is. Er is een gezamenlijke keuken, living en zolder waar je kunt sporten of spelletjes kunt spelen.


Tijdens jouw verblijf op de leefgroep volg jij jouw eigen traject, passend binnen de structuur van de leefgroep. Overdag ga je naar school, je stage of werk of volg je de dagbesteding die jij hebt afgesproken. ’s Avonds ben je in de groep (bijv. voor de groepsvergadering of de activiteit) of doe je iets voor jezelf, een hobby uitoefenen of met vrienden afspreken. Dat overleg je met je begeleider. Je eet samen met de andere jongeren en de begeleider op de groep. Als je kamertraining volgt oefen je met zelfstandig wonen. Je zorgt dan zelf voor, o.a., jouw boodschappen en je maaltijden.
Hierin word je uiteraard geholpen.


Bij een verblijf op onze leefgroep hoort ook steeds contextbegeleiding. Dit is een begeleidingsvorm waarbij we met jou en jouw netwerk kijken hoe jullie erin kunnen slagen om terug op een voor iedereen veilige en prettige manier contact te hebben en te houden.


Elke jongere die bij ons komt krijgt een individuele begeleider (IB) toegewezen en ook een contextbegeleider. Soms is dat dezelfde persoon. Ook alle andere medewerkers in de leefgroep zijn er om jou zo goed mogelijk te ondersteunen.


Herent biedt ook één module CB SOFS aan.


Wie, wat, waar?

 

  • In Herent werken 6 begeleiders, een contextbegeleider, een teamcoördinator en een psychopedagogisch stafmedewerker.
  • Elk gezin krijg een contextbegeleider aangewezen en elk kind krijgt ook een individuele begeleider aangewezen. Soms zijn dit dezelfde personen, soms niet.

  • Teamcoördinator: Jolien Lycke

  • Psychopedagogisch stafmedewerker: Klara Smout

  • Wij hebben een huis in het centrum van Herent, Van Bladelstraat 30.


Vragen?

 

Indien er vragen zijn rond de jongerengroep mag u contact opnemen met:

herent@monterosa.be of 016 23 34 82